Om Byen

Om Byen Jernved & Jernvedlund

Jernved & Jernvedlund

Grøn og levende  landsby

Indbyggere 700

Sydøst for Esbjerg, Nord for Ribe


Jernved og Jernvedlund ligger ved Kongeådalen omkranset af mindre skove og natur. Byen består af de to bydele Jernved og Jernvedlund. De rekreative områder omkring byen giver gode muligheder for friluftsliv, ridning og lystfiskeri. De mange småveje giver byen en speciel charme.


Der bor mange børnefamilier i Jernved og Jernvedlund, og i byen finder man primært ældre villaer i områder med landsbymiljø og parcelhuse på store matrikler i grønne omgivelser samt enkelte udlejningsboliger såsom rækkehuse. I hele området nær byen finder man desuden mange nedlagte landbrug. Der er god adgang til naturen omkring byen og der er cykelsti til Gredstedbro og Bramming.


Fra Jernved & Jernvedlund kan du være i Kolding eller Esbjerg på 35 minutter.


Byens ånd

Jernved og Jernvedlund er en by som er præget af sammenhold og med et miljø som skaber meget engagerede borgere. Byens borgere har i fællesskab etableret Aktivitetshuset, som danner ramme om mange aktiviteter og arbejder i øjeblikket på at skabe et nyt kulturhus.


Jernved og Jernvedlund er en dynamisk by med mange aktiviteter som for eksempel foredrag, loppemarkeder, byfest, banko og fællesspisninger. Foreningslivet og de mange arrangementer har skabt et godt fællesskab og sammenhold i byen.


Foreningslivet i Jernved og Jernvedlund tæller blandt andet Jernved idrætsforening med fodbold, kroket og volleyball, Jernved ungdoms gymnastikforening, FDF, seniorklub, cykelklub, aftenskole og Ribe hundevenner. Foreningernes aktiviteter formidles i Jernved og Jernvedlund lokalblad og i de ugentlige nyhedsmails.


Skole, SFO og klub

Børn i Jernved og Jernvedlund hører under Vadehavsskolen, som har en afdeling i Gredstedbro. Vadehavsskolen består af en hovedafdeling på Simon Hansensvej i Ribe, samt afdeling på Haulundvej i Ribe, afdeling på Kongeåvej i Gredstedbro og afdeling på Egebækvej i Egebæk-Hviding. Der kører skolebus til Gredstedbro og der er cykelsti hele vejen til Gredstedbro og flere grupper af børn cykler samlet til skole om morgenen.


I Gredstedbro finder du:

Vadehavsskolens afdeling i Gredstedbro, med klasser fra 0-9 (4,5 km)

Tilhørende SFO (4,5 km)


I Jernved /Jernvedlund finder du:

Fritids- og ungdomsklub Jernved & Jernvedlund


Du kan se skoledistrikterne her: www.esbjergkommune.dk/borger/skole-og-uddannelse/folkeskolen/skoledistrikter.aspx


Som tilflytter skal du kontakte skolen direkte, for indmeldelse.